Muzikale leiding

omnia cantica

dirigent

Dirigent - Jeffrey Dirix

Jeffrey Dirix begon zijn muziekstudie op tienjarige leeftijd aan het jeugdmuziekatelier in Sterrebeek. Hij volgde er piano (bij Jimmy Quintens) en viool (bij Tijl Dufour). Daarna volgde hij les aan de gemeentelijke academie van Zaventem bij onder meer Daniel Capelletti (piano) en Gudrun Vercampt (viool). Op achttienjarige leeftijd besliste hij dan om zich als pianist te vervolmaken aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Daar behaalde hij zijn Masterdiploma piano bij Dominique Cornil in 2009. Jeffrey Dirix heeft ervaring als solomuzikant, in kamermuziekverband en als begeleider. Hij werkte daarbij samen met verschillende koren en orkesten. Zo trad hij al meermaals op als solist in samenwerking met het Vlaams-Brabants Symfonisch Orkest (VBSO) onder leiding van Rik Ghesquière. Daarnaast heeft hij ervaring als pianoleraar en werkte hij in het verleden als leraar mee aan muziekstages. Sinds 2010 is Jeffrey Dirix verbonden aan het gemengd koor Omnia Cantica in Zaventem, aanvankelijk als begeleider en daarna als dirigent. Daarenboven was hij van 2013 - 2017 de dirigent van het koor Andante in Perk. Sinds 2016 is hij assistent-dirigent bij de BCS (Brussels Choral Society). In 2018 startte hij bovendien als dirigent van het Arenbergkoor in Leuven. Van 2013 tot 2016 volgde hij les koordirectie bij onder meer Geert Hendrix en Marleen De Boo. Bovendien volgt hij lessen orkestdirectie bij André Walschaerts. Sinds 2017 is Jeffrey verbonden aan de Kunstacademie Zaventem als dirigent van het strijkorkest ‘Sound of Strings’. In 2014 en 2016 leidde hij, als musical director en dirigent, de musicalprojecten ‘Evita’, ‘Fiddler on the Roof’ en ‘Daens’, een organisatie van de gemeente Zaventem met telkens meer dan 150 uitvoerders. Hij leidde het muzikale spektakel Zaventem Proms’t 2017 & 2018 in CC De Factorij, met orkest (VBSO), band, koor (o.a. Omnia Cantica), kinderkoor en solisten en artiesten Pieter Smout, Karen Vermeiren, Johan Verminnen, Udo, Jo Lemaire, Mira, Stoomboot, Sioen, Eva De Roovere, Sofie, Nicole Letuppe en Sofia Gantois. In december 2017 organiseerde Jeffrey samen met Laura Dierickx en Jona Op de Beeck ‘Sound of Hope’, een tweedaags concert dat muziek, woord en dans combineerde rond het thema ‘hoop’. Hij leidde dit bijzondere project, met het koor Omnia Cantica, het strijkersensemble Sound of Strings, violiste Hilde Van Keer, sopraan Charlotte Schoeters, trompettist Pieter Dewandeleer, actrice Phaedra Segers en danseressen Marlies Locus, Jona Op de Beeck en Kelly Deraymaeker.

begeleiding

Begeleiding - Sayaka Horie

Sayaka Horië begon op driejarige leeftijd moderne piano te studeren. Op zesjarige leeftijd had ze haar eerste optreden. Zij behaalde haar diploma in 1994 aan het Kunitachi Music College in Tokio.

Nadat ze werkte als begeleidster, repetitor en opera-begeleidster met verschillende zangers, koren en orkesten, groeide haar interesse voor klavecimbel. Zo vertrok ze in 1999 naar België om oude muziek te studeren.  Als beursstudente van de Vlaamse Gemeenschap studeerde ze klavecimbel, orgel, harmonie  en basso-continuo.

In 2006 studeerde ze af als meester in de muziek optie klavecimbel aan het Lemmensinstituut in de klas van Kris Verhelst. Vervolgens behaalde ze in 2008 diploma meestergraad kamermuziek en in 2009 specialisatie-diploma klavecimbel. Ze kreeg hierbij een aanbeveling van Jos Van Immerseel.

Voor haar thesis bestudeerde ze het klavechord en de toekomst van de besnaarde toetsinstrumenten. Door zelfstudie maakte ze zich vertrouwd met de specifieke speeltechnieken van het klavechord. In 2007 beluisterde ze haar klavechordsolo bij het Internationale Symposium klavechord van ICCS in Italië.

Ze concerteert regelmatig als soliste en als begeleidster in binnen- en buitenland en bespeelt verschillende toetsinstrumenten : piano, klavecimbel, klavechord en orgel. Als docent werkte ze aan academies in Grimbergen, Bornem, Tienen, Haasrode, Turnhout, Wijnegem en Schilde.  Op dit ogenblik geeft ze les in het atelier voor Muziek en Woord in Lubbeek, en  in de muziekschool “De Begijn” in Begijnendijk. Ze is als begeleidster verbonden aan Omnia Cantica te Zaventem, aan het Arenbergkoor te Heverlee en aan het Onze-Lieve-Vrouwkoor van Bonheiden.

eredirigent

Eredirigent - Valeer de Vlam

Valeer begon zijn muzikale studies aan het Stedelijk Muziekconservatorium van zijn geboortestad Brugge en voltooide er de vakken notenleer, muziekgeschiedenis, trompet en zang.

 

Hij zette zijn studie verder aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en behaalde er de prijzen van notenleer, zang en lyrische kunst.

Later studeerde hij zang, harmonie en pianobegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, gevolgd door privézanglessen in München bij Prof. M.Borocheck en in Keulen bij Prof.Glettenbergh. Tevens nam hij deel aan meerdere zomersessies in Zwitserland en Duitsland voor koor- en orkestdirectie en bewegingsleer.

 

Gedurende zijn studie aan het Gentse Conservatorium was hij werkzaam als koorsolist aan de Koninklijke Opera van Gent, werd daarna lid van het BRT-koor, later VRT-koor en combineerde dit met een pedagogische opdracht als leraar zang,stemvorming en koorklas aan de gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Zaventem en Sint-Pieters-Woluwe.

 

Na zijn beroepscarrière wijdde hij zich volledig aan het koorleven met het gemengd koor 'Omnia Cantica' te Zaventem.

Begin 2014 is hij gestopt als dirigent en versterkt de bassen met zijn mooie zangstem.

De statutaire vergadering van woensdag 15/10/2014 benoemde hem voor het leven als Eredirigent.