Muzikale leiding

Wouter Versavel - Dirigent

Wouter Versavel is een veelbelovende en getalenteerde jonge Belgische dirigent en saxofonist. In 2013 studeerde hij af in "saxofoon" en "piano" met grootste onderscheiding aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut. Na het voltooien van zijn bachelor saxofoon aan het conservatorium van Gent, studeerde hij verder in de prestigieuze saxofoonklas van Vincent David aan CRR Versailles. Hij vervolmaakte zich als “concertmusicus” in de klas van Simon Diricq aan het koninklijk Conservatorium van Brussel en behaalde hier zijn master diploma saxofoon. Hij behaalde eveneens een educatieve master Muziek & Podiumkunsten aan het koninklijk Conservatorium van Brussel en RITCS.

 

Op dit moment studeert hij orkestdirectie verder aan Luca School of Arts bij docent Ivan Meylemans. Hij volgde verder ook masterclasses orkestdirectie aan de Royal Northern College of Music bij Mark Heron en Clark Rundell en bij Martin Akerwall en het Belgrade Chamber Orchestra. In de zomer van 2022 was hij assistent dirigent bij Youth Orchestra Flanders en werkte hij samen met de Portugese dirigent Nuno Coehlo. Hij assisteerde zijn docent Ivan Meylemans bij verschillende projecten bij het Zeeuws Orkest in Nederland en Luca Philharmonic. Als koordirigent is hij actief bij Helicante kamerkoor, Basaltes kamerkoor en Omnia Cantica. Vanaf januari 2023 is hij de nieuwe dirigent van Brussels Young Philharmonic, het symfonisch jeugdorkest van Brussels Philharmonic.

 

Wouter is laureaat van verschillende prestigieuze prijzen en heeft deelgenomen aan tal van wedstrijden voor jonge muzikanten. Zo ontving hij onder meer in 2015 de eerste prijs van de 3e Europese ClariSax-wedstrijd in Valenciennes, Frankrijk, de eerste prijs op de 8e "Adolphe Sax"-wedstrijd voor jonge saxofonisten in de superieure afdeling in 2013 en de eerste prijs op de Vlamo wedstrijd voor jonge solisten in de superieure afdeling in 2013. Als saxofonist is hij een veel gevraagd freelancer bij ensembles zoals Brussels Philharmonic, Symfonieorkest van de Munt, Spectra Ensemble, Notabu Ensemble für Neue Musik en andere. Hij is als lesgever verbonden aan de Hoofdstedelijke Kunstacademie in Brussel en de Akademie voor Muzische Kunsten in Meise. 

begeleiding

Sayaka Horië - Pianobegeleiding

Sayaka Horië begon op driejarige leeftijd moderne piano te studeren. Op zesjarige leeftijd had ze haar eerste optreden. Zij behaalde haar diploma in 1994 aan het Kunitachi Music College in Tokio.

Nadat ze werkte als begeleidster, repetitor en opera-begeleidster met verschillende zangers, koren en orkesten, groeide haar interesse voor klavecimbel. Zo vertrok ze in 1999 naar België om oude muziek te studeren.  Als beursstudente van de Vlaamse Gemeenschap studeerde ze klavecimbel, orgel, harmonie  en basso-continuo.

In 2006 studeerde ze af als meester in de muziek optie klavecimbel aan het Lemmensinstituut in de klas van Kris Verhelst. Vervolgens behaalde ze in 2008 diploma meestergraad kamermuziek en in 2009 specialisatie-diploma klavecimbel. Ze kreeg hierbij een aanbeveling van Jos Van Immerseel.

Voor haar thesis bestudeerde ze het klavechord en de toekomst van de besnaarde toetsinstrumenten. Door zelfstudie maakte ze zich vertrouwd met de specifieke speeltechnieken van het klavechord. In 2007 beluisterde ze haar klavechordsolo bij het Internationale Symposium klavechord van ICCS in Italië.

Ze concerteert regelmatig als soliste en als begeleidster in binnen- en buitenland en bespeelt verschillende toetsinstrumenten : piano, klavecimbel, klavechord en orgel. Als docent werkte ze aan academies in Grimbergen, Bornem, Tienen, Haasrode, Turnhout, Wijnegem en Schilde.  Op dit ogenblik geeft ze les in het atelier voor Muziek en Woord in Lubbeek, en  in de muziekschool “De Begijn” in Begijnendijk. Ze is als begeleidster verbonden aan Omnia Cantica te Zaventem, aan het Arenbergkoor te Heverlee en aan het Onze-Lieve-Vrouwkoor van Bonheiden.